Vitaliteit

  • Intake
  • Begeleiding door analist/begeleider
  • Dagelijks inzicht in herstelperiode

Herstel

  • Intake
  • Begeleiding door analist/begeleider
  • Dagelijks inzicht in herstelperiode

Herstel +

  • Intake
  • Begeleiding door analist/begeleider
  • Dagelijks inzicht in herstelperiode

Wanneer je niet voldoende kan herstellen in rust, worden de energievoorraden uitgeput.

Dit heeft een Burn out of (chronische) vermoeidheid als gevolg

Dit herstelproces kunnen wij meten en herstellen.

Hoe werkt het

Wij leveren allemaal een vorm van arbeid. Hierbij kun je denken aan werk, sport, ziekte of stress. Het vermogen om hiervan te herstellen, bepaalt of je fit blijft of vermoeider raakt. Als je steeds slechter herstelt van arbeid, dan kom je op een niveau van vermoeidheid waarin een simpele taak zoals het verwerken van je e-mails, of de trap oplopen eenvoudig niet meer lukt. Dit proces maken wij inzichtelijk, helpen wij herstellen en verbeteren wij. Op het moment dat je goed in staat bent op te herstellen, is mentale begeleiding effectiever.

Stap 1 Intake

Dit is een persoonlijk gesprek met jouw begeleider. Hier worden jouw doelen en klachten in kaart gebracht. Daarnaast doen wij een rust- en stressmeting zodat wij je inzicht kunnen geven in hoe jij functioneert in rust en bij stress. Daarna volgt een inspanningstest (VO2max) om jouw ideale persoonlijke waarden en grenzen te bepalen. Aan de hand van de verkregen gegevens adviseren wij welk programma het beste bij jou past.

Stap 2 Programma

Op basis van de uitslag van de intake en je dagelijkse rustmetingen middels onze BioCheck-app helpen wij jouw fysieke activiteit in balans brengen met jouw stress activiteit. Dat gebeurt middels cardiotraining binnen jouw belastbaarheid. Daarnaast helpen wij jou met het verbeteren van je herstelvermogen in rust middels ademhalingstherapie, dat je monitort met behulp van onze app. De BioCheck-app laat zien of je in staat bent om te herstellen. En door het volgen van mobiliteits- en vibratietraining worden pijnklachten voorkomen en verminderd. In ieder programma is het mogelijk om mentale begeleiding aan te vragen.

Stap 3 Vitaal

Aan het einde van het programma ben je weer goed in balans en in staat om dat te blijven. Je kunt goed schakelen tussen arbeid (werk, stress en sport) en ontspanning, ook als het weer drukker wordt