WAT IS EEN BURN-OUT?

Iedereen ervaart wel eens stress en vermoeidheid door drukte op het werk of een gebeurtenis in de privésfeer. We kunnen dan het gevoel hebben dat we ‘op’ zijn, dat de batterij leeg is en dat we even geen energie meer hebben om dingen te ondernemen. Maar na een avond vroeg naar bed te zijn gegaan of een weekend rustig aan gedaan te hebben, herstelt de energiebalans en vaak verdwijnt dit gevoel.

Helaas komt het steeds vaker voor bij mensen dat dit gevoel niet meer weggaat. Zij zijn dan totaal opgebrand en het opladen na even rustig aan doen lukt helaas niet meer met een burn-out of (chronische) vermoeidheid tot gevolg.

BURN-OUT KLACHTEN

Een burn-out is een verzamelnaam voor klachten die mensen kunnen krijgen door langdurige stress.

De belangrijkste kenmerken zijn emotionele en fysieke uitputting, afname van het zelfvertrouwen en afstand nemen van werk en/of sociale omgeving.

Dit uit zich vaak in piekeren, slaapproblemen, verhoogde prikkelbaarheid, angsten, somberheid, spierspanning of verhoogde hartslag.

BURN-OUT & (CHRONISCHE) VERMOEIDHEID PREVENTIE

Het ondernemen van nieuwe dingen is een uitdaging, vooral als je burn-out klachten hebt. Door het op zoek te gaan naar meer informatie over een burn-out en een behandeling, heb je eerste stap al genomen; bewustwording en onderzoek naar jouw eigen situatie!

Een burn-out en (chronische) vermoeidheidsklachten zijn verre van fijn. Je wilt zo snel mogelijk ‘beter’ worden en er is veel behoefte om weer grip te krijgen op vermoeidheidsklachten. Dat klinkt makkelijker dan dat het daadwerkelijk is, want het is al lastig om anderen uit te leggen waar je precies last van hebt.

Bij Elite Trainers kunnen wij jou helpen tijdens het herstelproces. Tijdens dit proces maken wij samen met jou je vermoeidheid(sklachten) inzichtelijk. Door middel van een inspanningstest en metingen via onze applicatie en persoonlijke gesprekken kunnen wij zien of je lichaam actief is in rust waardoor je niet kunt herstellen. Op basis van de resultaten en metingen volg je een op maat gemaakt trainingsprotocol die je lichaam weer in balans brengen zodat je weer kan herstellen in rust. Dit protocol past zich dagelijks automatisch aan aan je dagelijkse belastbaarheid en krijg je grip op je vermoeidheid, meer energie en ben je stap voor stap weer beter belastbaar.

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Bij een burn-out behandeling van Elite Trainers geniet je van ruime persoonlijke begeleiding en gecertificeerde trainers met vele jaren ervaring. Wij zorgen er graag voor dat je weer compleet in balans bent en rust, focus, plezier en vitaliteit ervaart.

TRAINEN BINNEN JE BELASTBAARHEID

Conditietraining met de app aan de hand van ons Chronisch Vermoeidheids Protocol (CVP) gebaseerd op jouw dagelijks gemeten niveau van belastbaarheid, ondersteund met extra zuurstof.

INZICHT IN JE DAGELIJKSE BELASTBAARHEID

Iedere ochtend na het ontwaken, maar voor het opstaan, doe je een ZeroCheck-meting van 6 minuten met de app, terwijl je de ademoefening doet.

Hiermee wordt dagelijks inzicht verkregen in jouw stressniveau en mate van herstel middels realtimemonitoring van jouw hartslag, ademhaling en de hartslagvariabiliteit (HRV).

Je leert hierdoor naar je lichaam te luisteren.

LEER DE JUISTE ADEMHALING

Je leert weer te ademen zoals dat oorspronkelijk is bedoeld.

Dit ter verbetering van jouw herstelvermogen in rust en daarmee jouw belastbaarheid.


PROGRAMMA

BURN-OUT PREVENTIE

 • 18 weken programma
 • Intake
 • 3 keer per week trainen met zuurstof op locatie
 • Dagelijks inzicht in herstelvermogen
 • Ademtherapie
 • Mobiliteitstraining voor pijnklachten
 • 3 hermetingen
 • Jaarabonnement BioCheck (app en dashboard)
 • Chronisch Vermoeidheidsprotocol op locatie
 • Begeleiding door diëtiste
 • Intensieve mentale coaching

BESPARINGEN VOOR JE WERKGEVER

Voor jezelf is het natuurlijk heel fijn dat je je weer snel sterk en vol energie voelt, maar voor je werkgever is dat ook zeer prettig. Jij bent veel sneller belastbaar, waardoor je weer eerder kunt werken.

Onze wetenschappelijk bewezen behandeling bespaart gemiddeld €30.000,- wanneer de behandeling op tijd wordt gestart. Onze behandeling wordt helaas (nog) niet vergoed door verzekeringsmaatschappijen. Maar veel werkgevers zijn echt bereid te investeren in hun werknemers, maar hebben het liefst wel dat het onderbouwd is (met data). Dit kunnen wij voor jou en je werkgever bieden!

Wil je meer weten hoe je je werkgever kan overtuigen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

83%

 • Is het percentage die vitaal en vol energie terug naar werk keert met nieuwe inzichten en tools om belastbaar te blijven.

16 DAGEN

 • Als je al 16 dagen eerder terugkeert dan de gemiddelde burnout van 11 maanden, heeft je werkgever ons programma gratis ingezet!

VERSLA SAMEN MET ONS JE BURN-OUT!

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op om te praten over jouw klachten en krijg informatie over ons op maat gemaakte behandelprogramma.