METEN 3D BODYSCAN

Om het lichaam te meten gebruiken wij een unieke 3D-weegschaal. Deze weegschaal maakt duizenden foto’s van jou die geconfigureerd worden tot een persoonlijke en unieke animatie avatar, zodat je jezelf op een mobiele applicatie kunt volgen. De weegschaal meet alle maten in cm, lokaal spier- en vetpercentage en uiteraard je gewicht. Het mooiste hiervan is dat de 3D-weegschaal je resultaten bijhoudt en visueel maakt. Bij een volgende meting kun je precies zien op welke lichaamsdelen je spiermassa bent aangekomen en waar je vet verloren hebt. Je kunt daadwerkelijke progressie nu echt zien!

FITHEID & MOVEMENT ANALYSE

Bij Elite Trainers gaat het niet alleen om de cijfers op de weegschaal, maar vooral om fitheid en mobiliteit. Wij willen dat jij je energieker, soepeler en fitter voelt. Tijdens de intake maken we een uitgebreide movement analyse, om te bekijken hoe jouw gewrichten en spieren bewegen. Bij mogelijke afwijkingen, zoals een knie die naar binnen valt bij het maken van een Squat, of wanneer je je schouder niet volledig kunt uitstrekken bij een Shoulder Press, weet de trainer waar hij aan moet werken om dit te corrigeren voor optimale progressie. We kunnen namelijk alleen resultaat halen als de basis goed is. Daarnaast meten we jouw fitheid en prestatie op drie onderdelen. We doen een bodyweight high intensity workout ‘op tijd’ om je fitheid te meten. We meten kracht met een 1RM test, om te zien hoeveel gewicht je maximaal kunt doen met een SquatBench press en Deadlift.  En tot slot meten we hoe lang je doet over het verbranden van 50 calorieën op een Airbike of Roeimachine om je conditie te bepalen.

VOEDING & MINDSET

De juiste voeding is essentieel voor zowel het opbouwen van spiermassa als het verlagen van je vetpercentage. Bij Elite krijg je geen standaard dieet. Je krijgt een persoonlijk voedingsplan aangepast aan jouw behoefte, doelen en dagelijkse leven. Met de diëtiste heb je maandelijks een afspraak om de voortgang te bespreken en je plan aan te passen. Je leert hoe je dagelijks gezonde keuzes maakt en een duurzame levensstijl ontwikkelt. Zo ben je na een aantal sessies zelf expert! Wij verstrekken de nieuwste informatie op het gebied van voeding en focussen behalve op het fysieke eindresultaat ook op je algehele gezondheid. We helpen je gemotiveerd te blijven maar ook je rust te vinden tijdens het proces! Een relaxte mind is niet alleen fijn, het stimuleert ook het zenuwstelsel om je hormonen in balans te brengen en je vertering te verbeteren. Met als gevolg: meer energie, een sneller herstel van je workouts en een betere nachtrust.

ELITE TRAINING

Bij Elite zijn de trainingen erop gericht het lichaam uit te dagen en op te bouwen. Er ligt een duidelijke methodiek ten grondslag aan de periodieke opbouw van jouw programma van makkelijke naar moeilijkere oefeningen. We maken je sterker, soepeler en fitter. Look good and move well! We gebruiken hiervoor gerichte oefeningen waarmee we jouw fysiek en fitheid op ieder gebied ‘aan zetten’.  Dit geldt voor het uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, snelheid, behendigheid, coördinatie en balans. Geen training is hetzelfde! Uitdagende oefeningen die je uit je comfortzone halen binnen een veilige en warme setting.

ONDERSTEUNENDE ONLINE TRAINING

Bij Elite Trainers krijg je een totaalpakket. We willen klanten die één keer in de week bij ons trainen net zo goed ondersteunen en coachen als de klanten die drie keer in de week komen. Om dit te realiseren hebben we een eigen mobiele applicatie. In deze app voert de diëtiste een uitgebalanceerd persoonlijk voedingsprogramma in en kan je trainer voor jou op maat gemaakte trainingsschema’s toevoegen aan jou profiel. Dit kunnen workouts zijn voor thuis, in de sportschool of buiten in het park. De oefeningen van deze ondersteunende online training worden visueel voorgedaan als 3D animaties. Zodat ook zonder ons de uitvoering op de juiste manier wordt gedaan.